DİKKAT!..

1 – Şikayetçi öğrencinin ifadesi alınırken yemin ettirilmemelidir.

2 – Soruşturma konusu olay ve iddialar açıkça yazılmalıdır.

3 – Soruşturmacı gerek gördüğü takdirde şikayetçinin anlattıklarının yanında konuyu açıklığa kavuşturmak için başka sorularda sorabilir.

4 – Soruşturma gizli olup, ifade sırasında soruşturmacı ya da soruşturma komisyonu üyeleri, katip, şikayetçi ve varsa vekili dışında hiç kimse bulunamaz. İfade tutanağı soruşturmacı, katip, ve şikayetçi tarafından imzalanır, tutanağın bir nüshası şikayetçiye verilir.

5 – Şikayetçi avukatı ile gelmiş ise, vekaletnamesini sunması şartıyla ifadeye katılabilir. Bu durumda ifade tutanağını avukatta imzalamalıdır.
 

ŞİKAYETÇİ İFADE TUTANAĞI

 

İFADENİN ALINDIĞI YER :

İFADENİN ALINDIĞI TARİH:

ADI SOYADI                         .

TC KİMLİK NO                    :

ADRESİ                                 :

 “………………………………………….”ile ilgili olarak hakkında disiplin soruşturması açılan ……’e yöneltilen isnatlar, bu konuda şikayetçi sıfatıyla ifadesine başvurulan, yukarıda açık kimliği ve adresi yazılı ……………..’e anlatıldı. Konu ile ilgili olarak iddia ve şikayetlerini şikayetçi sıfatıyla anlatması istendi.

Şikayetçi “……………… (İFADENİN ALINDIĞI YER)”de ………… tarihinde alınan ifadesinde;

“……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………”

dedi.

İlave edeceği başka bir şey olup olmadığı soruldu. “Yoktur” dedi. Tutanak kendisine okundu. Yazılanların söylediklerinin aynısı olduğunu beyan üzerine tutanak birlikte imzalandı. …/…/…

 

SORUŞTURMACI                           İFADEYİ YAZAN                           ŞİKAYETÇİ

……………………                           …………………….                    ………………………..