Üniversite aleyhine sonuçlanan davalar ve işlemler bakımından Avukatlara yapılacak vekâlet ücreti ödemelerinde serbest meslek makbuzunun ödeme emrine bağlanması esastır. Bu kapsamda, ödeme talep eden tüm avukatların usulüne uygun olarak düzenleyecekleri Serbest Meslek Makbuzlarını, ödeme talep dilekçelerinin ekine eklemesi esastır. Bu durum icra dairesine yapılacak vekâlet ücreti ödemeleri için de geçerlidir.
Serbest meslek makbuzu düzenlemekten kaçınan avukatlara, Muhasebat Genel Müdürlüğü’nün 24 sayılı tebliğine istinaden oluşturulan, Ek-1 de yer alan form tebliğ edilecektir.
Önemle duyurulur.

EK-1
AVUKATLARA YAPILACAK VEKÂLET ÜCRETİ ÖDEMELERİNDE
SERBEST MESLEK MAKBUZU TANZİM EDİLMESİNE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME FORMU